top of page
  • Michael Rønde

Virtuel Ledelse & Arbejdsmiljø

I 2016 udgav Henrik Holt Larsen, Anne-Mette Hjalager og Sussie Kjær rapporten "Virtuel Ledelse & Arbejdsmiljø". Rapporten giver et vigtigt strejftog gennem faglitteraturen omkring virtuel ledelse med fokus på hvad virtuel ledelse er, hvorfor det er trængt så massivt frem, hvilke konsekvenser det har for arbejdsmiljø og social kapital og hvad det stiller af krav til særligt ledere og medarbejdere.


Rapporter sammenfatter at...

  • Virtuelt samarbejde er et resultat af den samfundsmæssige udvikling muliggjort af den eksplosive udvikling indenfor informationsteknologi

  • Det er en muligt svar på krav fra medarbejdersiden om stigende fleksibilitet og individualisering og bedre work/life balance

  • Virtuelt samarbejde er særligt udbredt internationale/globale virksomheder

  • Virtuelt samarbejde er et tveægget sværd hvor fordele og ulemper er viklet ind i hinanden og kræver en nøje vurdering af hvor det kan bruges optimalt

  • Virtuelt samarbejde har stor betydning for områder som motivation, læring, autonomi, koordinering, relationer og synlighed.

Jeg har selv bidraget til rapporten som henviser til bl.a. min bog "Succes med Virtuelle møder" og rapporten "Virtuelt Samarbejde 2014" som vi udarbejdede i Working Virtual, hvor vi analyserede udbredelsen af virtuelt samarbejde i de 50 største offentlige og private virksomheder i Danmark.


Det er en meget spændende og relevant rapport, som hermed er anbefalet. Du kan se den fulde rapport ved at klikke på nedenstående billede.


Platforme som Microsoft Team og WebEx Team har skubbet på udviklingen hvorfor mange virksomheder, uden stor omtanke, samarbejder virtuelt. Konsekvensen er typisk at de nye muligheder ikke realiseres men i stedet opfattes som støj, hvilket er super ærgerligt når nu mulighederne er så store bare man forholder sig konkret til de affødte forandringer i det daglige arbejde for ledere og medarbejdere.


12 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page