top of page
  • Michael Rønde

IOT Week 2019

Region Midtjylland, Aarhus Universitet og Aarhus Kommune samarbejdede om en fælles stand på den verdenomspænde IOT Week som i år blev afholdt i Aarhus med stor succes.


De ansvarlige ønskede en koordineret indsats for at vise aktuelle velfærdsteknologiske løsninger om understøtter borgerne i alle livets faser.


Working Digital fik til opgave at koordinere hele indsatsen. En spændende opgave ikke mindst fordi faglige personer fra hele verden deltog. Det var derfor vigtigt at vise hvor langt vi er i Danmark sammenlignet med andre nationer. Vi ER langt.


Vi fandt sammen frem til kernebudskabet - "et sammenhængende sundhedsvæsen" fordi dette netop er kernen i i fremtidens liv som borger og patient. Hvis det det offentlige også i fremtiden skal fastholde et højt serviceniveau med flere og flere ældre borgere og samtidigt konstant færre ressourcer, så er muligheden for at behandle og servicere borgerne i deres eget hjem centralt.


Fra Region Midtjylland deltog Skejby Sygehus, som har en af verdens største IOT installationer målt på antal enheder og kvm. De demonstrerede hvordan de i dag anvender IOT til at holde styr på alt deres udstyr, fx. senge og vogne med operationsudstyr. De havde eksempler på hjemmemonitorering hvor fx. borgere med KOL kan sende målinger og holde kontakt til deres behandlere via video. Hvordan gravide kan blive hjemme med komplikationer der fornyligt ville kræve en indlæggelse og meget mere.


Hør Steffen Ørnemark fortælle om den betydning har for sundhedsvæsenetAarhus kommune havde på samme vis mange eksempler på hjælpemidler og IOT der anvendes i dag i forbindelse med servicering af borgere. Hjemmemonitoring, faldalarmer, bleer med indbygget sensor, kørestole udstyret med trykmåler for forebyggelse af siddesår, babydukker til træning af livet som forælder og meget andet blev demonstreret.Hør Ivan Kjær Lauridsen fra Magistraten fra Sundhed og Omsorg fortælle om betydningen af IOT set fra kommunens perspektiv.


Working Virtual leverancer:

  • Udarbejdelse af kernefortælling og koordination mellem MTIC, Aarhus Kommune, Skejby Sygehus og Aarhus Universitet.

  • Valg af leverandører som udstillede på standen og koordination af budskaber

  • Produktion af video, undertekstning i samarbejde med Aarhus Kommune og standens opbygning i samarbejde med Region Midtjyllands kommunikationsafdeling og Ksejby sygehus.

  • Planlægning og opbygning af stand samt nedtagning.

  • Evaluering.

Samlet set var standen et af de største trækplastre på udstillingen i konkurrence med bl.a Lego og alle deltagere var meget begejstrede for det samlede resultat.


13 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page